En byrå ska tilltala min hjärna, mitt hjärta och min mage

15 Mar

heart n brain-1024x587

Om man ska vinna en pitch som byrå är det viktigt att klara av att tilltala mig som köpare på flera olika nivåer. Därför måste en byrå klara av att tilltala både min hjärna, mitt hjärta och min mage.

Tilltala min hjärna

Som kund vill jag direkt känna att byrån förstår min bransch, min situation och de utmaningar jag står inför som kund. Detta är en helt logisk process för mig. Jag väger det byrån säger på guldvåg. Har byrån förstått mig och min situation? Här är referenser ett otroligt starkt kort. Bra referenser gör att jag får förtroende för att byrån kan branschen och jag ser att de tidigare klarat liknande utmaningar.

Tilltala mitt hjärta

Nästa steg är att jag faktiskt ska gilla de som jobbar på byrån som människor. Här behöver jag få en känsla av att detta är roliga och intressanta individer att jobba med. Så för guds skull, ta med den tilltänkta projektledaren på pitchen. Det är inte jag och affärsansvariga som ska slita i vårt anletes svett i månader framöver.

Tilltala min mage

Nu blir det svårt. Här gäller det att vara  kreativ och kunna visa detta, så jag känner i magen att det blir en bra lösning i slutändan. Trevliga och pålästa byråer utan fantasi ger inte ett bra slutresultat.

När det gäller upphandling av webbplatser så ber allt för många kunder om en skiss redan vid pitchen.. Här gör många byråer fel och försöker göra en skiss på hela den nya sidan. Presentera istället en specialgrej som ni tycker vore kanon för oss som köpare utifrån de utmaningar vi står inför och förklara att ni givetvis inte kan ha gjort slutgiltiga skisser innan projektet har börjat. Här kan man också vidga vad som står i själva offerten lite. Om vi som kund beställde en ny hemsida – föreslå en sida, men som t.ex. är integrerad mot facebook (om det finns affärsnytta att vara där så klart).  Tänk lite vidare men glöm inte bort grunduppdraget.

 

Så, mitt råd är att fokusera inte bara på det er byrå är bra – utan se till att du klarar av att sälja till mig på mer än ett plan. Jag vill ha en partner i byrån som är vassa kunskapsmässigt, kul att jobba med om som kommer överraska mig med spännande och bra nya idéer. Då kommer jag älska er för evigt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: